Αιθέριο έλαιο ρίγανης... αφορμής δοθείσης

March 6, 2020

Στο αιθέριο έλαιο της ρίγανης αποδίδονται οι εξής ιδιότητες:

 

Αντιγηραντικές, ιδιαίτερα ισχυρές αντιιικές, αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές, αντιπαρασιτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, ενισχυτικές του ανοσοποιητικού συστήματος, αναλγαισθητικές, ακτινοπροστατευτικές, προστατευτικές του ήπατος.

 

(Πηγή: Life Science Products & Publishing, Essential oils desk reference, Seventh Edition)

 

 

 

 

 

 

 

 

Και 8 πρακτικές πληροφορίες για το αιθέριο έλαιο ρίγανης από το ιστολόγιο της Young Living

 

 

   1. Ελλάδα

 

Το φυτό της ρίγανης θεωρείται ότι βρέθηκε αρχικά στα βουνά της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Μεσογείου. Σύμφωνα με τον μύθο, η θεά Αφροδίτη έφερε την αρωματική ρίγανη ως σύμβολο ευτυχίας στον Όλυμπο και την καλλιεργούσε στον κήπο της. Σήμερα είναι ένα παγκοσμίως γνωστό βότανο που μπορεί να βρεθεί σε πιάτα διαφορετικών εθνικών κουζινών.

 

 

 

  2. Το αιθέριο έλαιο

 

Το φυτό φτάνει τα 80 εκατοστά και παράγει μωβ άνθη. Μετά την συγκομιδή, το αιθέριο έλαιο της ρίγανης παράγεται από τα φύλλα του φυτού με απόσταξη με ατμό. Το αποτέλεσμα είναι ένα ισχυρό αιθέριο έλαιο που έχει ζεστό άρωμα βοτάνου.

 

 

   3. Ιδιαίτερο έλαιο

 

Η τεχνική μάλαξης Raindrop Technique®, η οποία δημιουργήθηκε από τον D. Gary Young, ιδρυτή της Young Living, περιλαμβάνει το αιθέριο έλαιο της ρίγανης ως βασικό μέρος του πρωτοκόλλου λόγω των θερμαντικών και καταπραϋντικών του ιδιοτήτων όταν εφαρμόζεται τοπικά. Η ρίγανη περιλαμβάνεται επίσης ως βασικό συστατικό σε δημοφιλή προϊόντα της YL, όπως  το ImmuPower™ και το έλαιο μασάζ Ortho Sport®.

 

 

4. Έπειτα από μια κουραστική ημέρα

 

Για τους κουρασμένους μυς, μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη στο έλαιο V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex (ή κάποιο άλλο φυτικό έλαιο βάσης) και να κάνετε μασάζ σε κουρασμένα σημεία, όπως στον λαιμό, τους ώμους και την πλάτη σας.

 

 

   5. Καθαρισμός του αέρα

 

Για να καθαρίσετε και να αρωματίσετε τον αέρα, δοκιμάστε αυτό τo μείγμα ισχυρών αιθέριων ελαίων. Συνδυάστε 3 σταγόνες μέντα, 3 σταγόνες Thieves®, 2 σταγόνες ρίγανη, και 2 σταγόνες λιβάνι* στην συσκευή διάχυσης σας. Με τον τρόπο αυτό, εκτός από το φρέσκο άρωμα που θα έχει το σπίτι σας, θα ενεργοποιήσετε και την ατμόσφαιρα του.

 

*Αυτό το μείγμα των συνολικά 10 σταγόνων για χρήση σε μια συσκευή διάχυσης, μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις οδηγίες της εκάστοτε συσκευής.

 

 

  6. Στην κουζίνα

 

Για παράδειγμα σε συνταγές της ιταλικής κουζίνας. Όταν θέλετε να προσθέσετε Oregano Vitality στο μαγείρεμα, βουτάτε την άκρη μιας οδοντογλυφίδας στο αιθέριο έλαιο και στην συνέχεια στην σάλτσα ή τον ζωμό. Θα διαπιστώσετε πως αυτή η ελάχιστη ποσότητα είναι αρκετή. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορείτε στην συνέχεια να προσθέσετε περισσότερο.

 

 

    7. Για την υγεία

 

Μικρά, απλά βήματα είναι ο καλύτερος τρόπος για να υποστηρίξετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε το Oregano Vitality και το V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex (ή άλλο κατάλληλο έλαιο βάσης, π.χ. ελαιόλαδο) σε μια φυτική κάψουλα και να τα λαμβάνετε καθημερινά μαζί με τα άλλα συμπληρώματα που επιλέγετε, για ενίσχυση του ανοσοποιητικού, καθαρισμό του πεπτικού συστήματος και για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.*

 

*Αυτές οι δηλώσεις δεν έχουν αξιολογηθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Τα προϊόντα Young Living δεν προορίζονται για την διάγνωση, την αντιμετώπιση, την θεραπεία ή την πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας.

 

 

   8. Ασφαλής χρήση

 

Δεδομένου ότι η ρίγανη είναι ένα τόσο ισχυρό έλαιο, φροντίστε να το αραιώσετε με έλαιο βάσης σε αναλογία 1: 4 για την τοπική εφαρμογή ή την λήψη δια του στόματος. Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε το έλαιο κοντά σε παιδιά και σε ζώα και φροντίστε να συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας σας για περισσότερες πληροφορίες.

 

Please reload

Recent Posts

May 30, 2020

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Contact

©2017 by Kalliatma. Proudly created with Wix.com