top of page
Αναζήτηση
  • Kalliatma

Κρέμα σώματος και προσώπου με λιβάνι

Έγινε ενημέρωση: 17 Ιαν 2021

Παραθέτω την συνταγή για μια απλή και εύκολη στην παρασκευή της κρέμα προσώπου και σώματος.

Χρησιμοποιώ βούτυρο καριτέ, λάδι καρύδας, τζελ αλόης και αιθέριο έλαιο λιβανιού - το κάθε συστατικό με τις δικές του ιδιότητες.

Μπορεί βέβαια κανείς να αντικαταστήσει το αιθέριο έλαιο λιβανιού με άλλα αιθέρια έλαια. Σε επόμενες αναρτήσεις, θα γράψω για τις ιδιότητες άλλων αιθερίων ελαίων.

Πιο κάτω θα αναφερθώ στις ιδιότητες του λιβανιού.

Η κρέμα αυτή απορροφάται εύκολα από ένα κανονικό ή ξηρό δέρμα. Δεν την έχω δοκιμάσει σε λιπαρή επιδερμίδα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μασάζ.



 

100 γρ. βούτυρο καριτέ

100 ml λάδι καρύδας

100 ml τζελ αλόης

10 με 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβανιού (ή και περισσότερο, ανάλογα με τις ανάγκες ή τις προτιμήσεις - το έλαιο λιβανιού της εταιρείας Young Living μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και αδιάλυτο στο δέρμα, εκτός, βέβαια, από την περίπτωση κάποιας ιδιαίτερης ευαισθησίας ή παθολογίας)

Όλα τα υλικά είναι βιολογικά.

Λιώνω σε μπεν μαρί το βούτυρο καριτέ και το λάδι καρύδας. Τα αφήνω να κρυώσουν και προσθέτω το τζελ αλόης. Τα αναδεύω καλά με μίξερ και βάζω το μείγμα στο ψυγείο. Όταν στερεοποιηθεί αρκετά, το αναδεύω πάλι με το μίξερ μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Σε αυτή την φάση προσθέτω και το αιθέριο έλαιο. Μπορώ να φυλάξω την κρέμα σε γυάλινα αποστειρωμένα βαζάκια στο ψυγείο ή και έξω σε κανονική θερμοκρασία δωματίου.



 

Λίγα λόγια για το αιθέριο έλαιο λιβανιού

Πρόκειται για ένα έλαιο γνωστό από την αρχαιότητα. Αναφέρεται σε ένα από τα αρχαιότερα ιατρικά αρχεία, τον πάπυρο Ebers που χρονολογείται στον δέκατο έκτο αιώνα π.Χ..

Εκτός από τις θεραπευτικές του ιδιότητες, στις οποίες συγκαταλέγονται ιδιότητες αντικαταθλιπτικές, αντιοξειδωτικές, απολυμαντικές - η τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος γενικότερα - μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την χαλάρωση της έντασης των μυών. Επίσης συμβάλλει στην περιποίηση της ξηρής επιδερμίδας, στην μείωση των ρυτίδων και πολλά ακόμη.

Όταν εισπνέεται με χρήση της κατάλληλης πάντα συσκευής διάχυσης αιθερίων ελαίων (για την κατάλληλη διάχυση των αιθερίων ελαίων θα γράψω σε επόμενη ανάρτηση), αυξάνει την διορατικότητα λειτουργώντας υποστηρικτικά στον διαλογισμό και ενισχύει την ψυχική ευφορία.




 

Δείτε εδώ για πληροφορίες, εάν ενδιαφέρεστε για προϊόντα της εταιρείας Young Living.

17 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page