top of page
Αναζήτηση
  • Kalliatma

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΜΕ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

Έγινε ενημέρωση: 17 Ιαν 2021


Ο φυτικός κόσμος μας χαρίζει μια πληθώρα δυνάμεων που ενυπάρχουν σε διαφορετικά είδη ουσιών. Κάθε φυτική ουσία εκπέμπει ένα μήνυμα, που είναι συγκεκριμένο και σαφές και μπορεί να μας βοηθήσει.

Μία από τις τεχνικές συναισθηματικής εναρμόνισης και συγκινησιακού καθαρισμού με αιθέρια έλαια ακολουθεί ένα σύστημα που έχει δημιουργηθεί από την Αμερικανίδα θεραπεύτρια Carolyn Mein, η οποία συνένωσε τις αρχές του βελονισμού και της κινησιολογίας με την δράση των αιθερίων ελαίων θεραπευτικής ποιότητας (therapeutic grade).

Η τεχνική αυτή συνδυάζει την εισπνοή του ελαίου με τον ερεθισμό ενός σημείου ενεργοποίησης και με μια θετική δήλωση.

Με το σύστημα αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί ο συγκινησιακός καθαρμός διαφόρων μερών του σώματος και της ψυχής. (Στο βιβλίο της «Releasing emotional patterns with essential oils» υπάρχουν πίνακες με 300 συγκινησιακές καταστάσεις, αντίστοιχα συγκεκριμένα σημεία του σώματος και αιθέρια έλαια.)

Στην ζωή μας υπάρχουν χρονικές περίοδοι κατά τις οποίες αναδύονται συγκεκριμένα θέματα στο συνειδητό επίπεδο, τα οποία μας απασχολούν και ζητούν ξε-καθάρισμα. Μας βασανίζουν αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα. Αυτόν ακριβώς τον μηχανισμό της ρύθμισης των συγκινησιακών καταστάσεων μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με την βοήθεια αιθερίων ελαίων υψηλής ποιότητας, ώστε να «ανα-προγραμματίσουμε» μοτίβα συμπεριφοράς και αντίδρασης.

Όσο πιο βαθιά είναι ριζωμένο το πρόβλημα, τόσο πιο πολύς χρόνος απαιτείται για την επί-λυσή του. Στην περίπτωση ορισμένων συγκινησιακών καταστάσεων, ωστόσο, είναι αρκετό να τις συνειδητοποιήσουμε, προκειμένου να αποδυναμωθούν.

Ένα μοτίβο που είναι αποθηκευμένο στην κυτταρική μνήμη και θέλουμε να θεραπεύσουμε, απαιτεί συνειδητότητα σε όλα τα επίπεδα: ψυχικό, συγκινησιακό, νοητικό και πνευματικό.

Ενδεικτικά, στο επίπεδο του σώματος (το επίπεδο των βιοχημικών μορίων, δηλαδή ορμονών, χημικών διαβιβαστών κ.ά.) μπορεί να γίνει συγκινησιακός καθαρμός, με την εφαρμογή φυτικής ουσίας (αιθερίων ελαίων) σε σημεία ενεργοποίησης, η οποία μεταφέρεται με τον τρόπο αυτό στο αντίστοιχο όργανο/σύστημα του σώματος το οποίο συνδέεται με την συγκίνηση. Επίσης, αναπρογραμματίζεται το μεταιχμιακό σύστημα μέσω της όσφρησης.

 

Ορισμένα παραδείγματα εναρμόνισης συναισθημάτων και συγκινησιακών καταστάσεων με μείγματα αιθερίων ελαίων της συλλογής Feelings:


Συναίσθημα / Μείγμα αιθερίων ελαίων

Κατάσταση

απογοήτευση Valor

θυμός Release

ανασφάλεια Acceptance

πικρία Forgiveness

κακοποίηση Inner Child


 

Δείτε εδώ για πληροφορίες, εάν ενδιαφέρεστε για προϊόντα της εταιρείας Young Living.

13 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page